4320 minuten in Metz

1.3.19


Als er een land is waar ik helemaal verliefd op ben, dan is het Frankrijk. Lucky me stapte ik in de auto van een vriendin vergezeld door nog een andere vriendin en reden we na het volwassen leven geleefd te hebben (das tot 16u) richting Metz. Het weer in Metz was nog beter dan dat in Nederland (gelukkig, anders had ik de wereld vervloekt) en we hebben heel veel rondgelopen (dag één meer dan 20000 stappen, m'n benen waren bijzonder moe), veel op terrasjes gezeten. Ontbeten bij het schattigste Franse tentje ooit waar de vrouw helemaal fan was van een vriendin die alles op z'n Frans probeerde (we kunnen beter Frans dan dat zij Nederlands kunnen en wij kunnen geen Frans). Was wel weer een puntje motivatie om weer verder met m'n Frans cursus te gaan die ik wat achterop heb gesteld omdat het grote avontuur ~ afstudeerstage ~ was begonnen. Eind maart ga ik weer richting Frankrijk (wát een kutleven) en dan wil ik vloeiend Frans kunnen (nee grapje, maar wel beter dan nu). 


Op deze niet geposeerde foto (ik lieg niet helemaal, ik keek naar beneden en toen zei een vriendin dat ik moest blijven zitten dus dat deed ik braaf, blaf blaf, en toen maakte ze een foto tada) zie je dat mijn mond in directe verbinding met de gin tonic staat (dit klinkt ranzig lol). Niet zomaar een gin tonic, maar echt de LEKKERSTE ever. Waarschijnlijk omdat er vet weinig alcohol in zat (nee grapje hehe). We hadden eigenlijk een gin to' besteld, bestaand uit gin tonic met honing en een anijsster en weet ik veel wat nog meer, maar we kregen een simpele gin tonic wat ons ook nog eens wat geld bespaarde. Hierna heb ik ook DE LEKKERSTE MOSCOW MULE OOIT GEDRONKEN. ZO LEKKER. Veel te duur uiteraard maar worth it!!!1!1!


Kijk nou hóe schattig. Metz is echt een prachtige stad (ik heb niet zo veel foto's gemaakt, m'n camera ligt ergens anders en de foto's die erop staan zijn ook niet van veel toegevoegde waarde maar je moet me geloven METZ IS ZO LEUK EN SCHATTIG), helemaal met het echte zonnebrillenweer en romantische huisjes. Er was zelfs een kermis waar we, geheel in het Frans, churros en een crèpe hebben besteld. Wow. 

Van het nieuwe centrum waren we allemaal niet zo van onder de indruk, het restaurant waar we hebben geluncht was puur ruk (eerlijk, ik heb nog nooit een kopje koffie laten staan maar deze was écht vies) maar ook weer een avontuur rijker. 
Ook het restaurant waar wij het laatste avondmaal hebben verorberd was bagger (de enige reden dat we er gingen zetten was omdat we skirre tatta's zijn en we 30% korting hadden via een app). De tofuburger was lekker, het broodje eromheen was gewoon een wit bolletje met een slaatje bla. Maar goed. Ons maagje was in ieder geval weer gevuld. 


Maandag reden we weer naar huis, heb ik snel deze prachtige salade in elkaar geflanst (ziet er toch culinair uit!) en ben ik naar m'n werk geracet. Het restaurant waar ik al een maand niet meer had gewerkt vanwege het afstuderenverhaal. Het was rustig, snel, en kon redelijk vroeg m'n bed in om de volgende dag weer m'n klompjes aan te mogen trekken.


High fashion op de werkvloer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Designed by Lei Lubigan