Ik wil het geen voornemens noemen maar dat zijn het wel

1.1.19In de laatste maanden van 2018 is mijn leven van 24/7 bankhangen-ik-heb-nergens-zin-in naar 'er zijn te weinig uren in een dag' gegaan. Ik begon weer dingen te missen die ik voorheen altijd deed, begon weer met sporten en hark weer wat geld binnen door rond te rennen in een restaurant (en hiermee m'n pols naar de filistijnen werken want tering dienblad dragen doet pijn) waardoor ik ook weer meer dingen kan ondernemen (aka mezelf voor stouwen met voedsel en koffie en chocolademelk, weer wat kleding kopen waarin ik gezien wil worden) en het helpt ook dat mijn eetlust wat wat omhoog geschroefd is. 

Maar goed, na heel veel jaar is het leven weer mooi en vond ik het de moeite waard om te bedenken wat ik aankomend jaar wil bereiken dus dat is chill. Bij deze.

1. Structuurtje opbouwen
Mijn dag- nachtritme is niet geheel ultiem, is ook wel lastig met late werkavonden maar enige regelmaat zou fijn zijn. Dan kan ik me ook op tijd uit bed slepen voor  voornemen #2.  Daarnaast ook gewoon overdag iets beter plannen zodat ik de dingen gedaan krijg die ik wil doen in een dag, en niet doelloze dingen ga doen (zoals instagram doorscrollen, zie #4) terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet leuk vind. Dus gewoon, weer het leven weer lekker vol plannen met wat ik wil doen (zoals breien, ik maak geen grapje, ik heb nu een prachtige muts <3 Zo zacht). 

2. Lichaam a la Alicia Vikander AKA Lara Croft
Geluk bij een ongeluk want - ook al ben ik nooit echt dik geweest - ik ben best veel afgevallen afgelopen tijd door mijn gebrek aan eetlust (vet zonde, ik kwam nooit verder dan ronde 2 bij all-you-can-eat, dag geld) waardoor mijn buikkie best strak was. Nu is er wel weer wat bij aangekomen, maar sinds ik mezelf weer naar de sportschool sleep zie ik een spoor van buikspieren. Die trend wil ik graag doorzetten, want het lijkt me vet om gewoon zo fit te zijn als Lara en er ook zo uit te zien. Daarnaast voel ik me gewoon onrustig als ik een dag niet heb gesport/niet 'genoeg' in een week heb gesport (ja, ander voornemen: NIET DOORSLAAN) en krijg ik gewoon energie en endorfientjes van het sporten. Dat heb ik echt héél erg gemist (endorfines maar had ook verder niet heel veel energie om dingen te doen lol). Ik weet niet of ik mijn proces online ga loggen maar wie weet komt er een update of het is gelukt (alleen als het is gelukt dan hé, anders niet) (grapje het internetleven moet minder perfect worden!!!). Het eetgedeelte hoort hier natuurlijk ook bij maar ach wat, het voornemen is duidelijk.

3. Minder vleesch naar binnen werken
Ik speel al wat langer met dit idee, probeerde het ook wel deels (maar deed niet echt m'n best), maar sinds er bij de McDonalds nu ook alternatieven zijn wil ik m'n best wel meer gaan doen. Nee, ik lieg, ik hou zoveel van dieren, kan huilen wanneer een dier pijn heeft en vind het dan ook gewoon enorm hypocriet als ik wel een koe naar binnen werk. Daarnaast is het ook gewoon goed voor het milieu etcetera dus ik ben helemaal voor dit idee. Met kerst kregen we kalkoen en dat heb ik eigenlijk bijna niet naar binnen kunnen krijgen omdat ik dat beest dus nog half intact zag maar dan niet meer levend en ik vond het gewoon echt heel erg zielig. 

4. Meer offline
Ik vind het leven online gewoon hartstikke kut. Heb m'n instagram vol gegooid met hondeninstagrams (honden zijn echt leven) en alle bloggers en #fitgurls en modellen van m'n feed afgegooid want ik vond het gewoon echt helemaal ruk.  Daarnaast heb ik gewoon veel meer te doen/wil ik gewoon veel meer doen in het echte leven en hoef ik gewoon niet meer zoveel van het internet. Ik vind het heerlijk om blogs en zo te lezen, maar niet het perfecte. Gewoon real life struggles (lekker teren op andermans pijn) (nee grapje). Maar gewoon, de rest hoeft echt niet meer (lekker hypocriet, wel een eigen blog bijhouden. Narciscme!!!1!!)

5. Meer schrijven
Ik heb heel lang niet meer echt geschreven wat ik wilde schrijven, het lukte niet, kon geen onderwerp bedenken of ik had gewoon geen zin. De laatste keer dat ik echt gewoon columns met plezier schreef was ergens midden middelbare school en nu zijn we 7 a 8 jaar later en ik mis het. Het lukt ook gewoon weer beter, het voelt gewoon alsof ik weer écht begin te leven en niet half als een zombie door het leven ga. 

Daarnaast studeer ik dit jaar af (als het goed is) en beschouw dat niet echt als een voornemen maar als een moetje. Het volwassen leven roept daarna maar ik zie wel hoe dat loopt, ik doe een cursus Frans en het lijkt me geweldig om volgend jaar gewoon een halfjaar in een wintersport gebied te werken maar ik zie eerst wel hoe het met de studie loopt. Ik hoop goed. 

Maar ik ben weer onder een steen vandaan gekropen en hoop weer wat meer te schrijven en dit was de eerste post om dit voornemen in te wijden en ik hoop nog veel van mijn leed met het internet te kunnen delen. xoxoxoxoxoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Designed by Lei Lubigan