Ik post dit alleen maar om jullie jaloers te maken

12.1.19Het is raar maar ik kan sinds dit jaar de winter wel waarderen (al is het wel een hele saaie winter). De frisse, snijdende lucht die je inademt waardoor het lijkt alsof je extra wakker wordt geschut. De donkere avonden met kaarsjes. De bergen maken het echter helemaal feest en weet je waar ik héél toevallig was afgelopen week? JUIST, DE BERGEN. GOED GERADEN! In Frankrijk (♡♡♡♡♡), La Plagne, om precies te zijn. Zaten we in een typisch Frans hotel? Nein, Engelser dan Engels kan bijna niet. Vond dat wel een beetje jammer maar afgezien het harde bed was het een prima hotel. Nog leuker was de omgeving want in 1 minuut stonden we op de piste en bij de lift dus ik was een gelukkig mens. De zon scheen, de lucht was blauw, wintersport, ik hou van jou. Had spontaan geen zin meer in het afstuderen.

Mijn vriend had de voorkeur voor Oostenrijk en eigenlijk was de deal dat we ook daar naartoe zouden gaan, maar gezien ik een skirre student ben en Oostenrijk toch over het algemeen wat duurder is, is het toch Frankrijk geworden. Betere keuze hebben we niet kunnen maken gezien Oostenrijk nauwelijks te vinden is onder die berg sneeuw. Was m'n vriend trouwens ook regelmatig in dit onopvallende skipak.


Dus ja, ik was op wintersport. Ik heb er eigenlijk niet zo heel veel bijzonders over te melden, behalve dat ik iedereen even jaloers wilde maken. Op de verse poedersneeuw, zachte vallen (in tegenstelling tot vorig jaar zien mijn benen er nu vrij normaal uit), slagroom met een beetje chocolademelk, crêpes, prachtige uitzichten (so pretty I think I might cry), de Franse taal, de croissantjes, de besneeuwde bomen, de wind als je naar beneden zoeft, het geluid dat je board maakt wanneer je naar beneden glijdt, het gekraak van de sneeuw als je er overheen loopt, zelfs de spierpijn die je na een intensieve dag hebt en het rozige gevoel van de hele dag buiten te zijn geweest.

Wintersport staat gelijk aan geluk.


1 opmerking:

  1. Oké je hebt me jaloers gemaakt haha! Het zag er een geweldige vakantie uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Designed by Lei Lubigan