Ik ging op vakantie: Kroatië

8.8.18


Ben ook weer voor 2 weken onder m'n steen vandaan gekropen - hoi - en gezien ik verder niet echt stof heb om over te schrijven, is het hier akelig stil. Mijn zomervakantie was weer wat kutter dan ik had gehoopt (als in: ik voel me weer gezellig depressief, i cry), maar de 2 weken dat ik met m'n vriend in het buitenland (Kroatië) heb doorgebracht, heb ik wel weer wat foto's kunnen skieten. De wereld kunnen zien, het wanderlustige kunnen voeden (🤢). Plitvice meren
Is leuk. Prachtig. Alsof een engeltje in je ogen pist. Was het druk? Ik werd er mega chagrijnig van, soms was het lastig om mensen niet een klein elleboogje te geven zodat ze een voet net buiten de vlonder neer zette en zo het helderblauwe water in rolden, maar je mag niet zwemmen dus heb dat maar even gelaten.
We stonden op camping bear en dat was leuk want je kon pruimen uit de boom plukken.

(Mijn broek zit lekker in m'n naad ja)


Hierna gingen we op weg naar Split maar gezien daar de camping een miljoen per nacht kostte besloten we om verder door te rijden naar Omis en ik denk dat dat wel een goede beslissing is geweest gezien wij Split allebei niet leuk vonden (of in ieder geval, ik niet). Omis een schattig dorpje, wederom krioelen er hier ook veel te veel toeristen maar mag niet zeuren want ben er ook zelf één, waar je gezellig kunt eten. Hebben we ook gedaan. Ik had een lokaal gerecht en dat hadden ze neergelegd in een smiley, had 'm ook alleen daarom besteld (nee grapje, het was gezond, ik miste gezond voedsel). We hadden hier ook de grotere tent opgezet want 4 nachten in een pop-up tentje is niet goed genoeg voor ons.Split stond mooier omschreven in de boekjes dan dat het daadwerkelijk was. Als je ergens gaat eten ontwijk de boulevard en verdwaal verderop in de stad, is lekkerder (waarschijnlijk) en goedkoper (feit). Mijn vriend vond het wel leuk, maar ik was een beetje teleurgesteld. Ik schaar het onder 'te verwend met mooiere steden.' Heb er verder ook geen foto's van, top blogger.

Omdat mijn vriend het niet zo heeft op kamperen hebben we hierna een goedkoop appartementje geboekt in de Bay of Kotor omdat we graag nog 5 uur in de auto wilden zitten (nee grapje het was een aanrader). Jongens, het is een aanrader. Het is prachtig, het stadje Kotor is echt cjute en het is gewoon prachtig. Oogstrelend. Fraai. Formidabel. Voortreffelijk.
De Monaco van Montenegro (ben me er van bewust dat dit niet helemaal correct is) want je hebt er veel boten. Dure boten. We waren ook wat huiverig voor de prijs van een Cola maar we hebben hier denk ik het goedkoopste gedronken en gegeten. Je kan er ook een mega groot tweepersoonsbed voor 300 euro kopen en een volledige keuken voor 600.

Tivat


Kotor

Waren ook op een boottocht geweest en dat was grappig ondanks de regen wat aanvoelde als mini bomaanslagen. We waren naar de blue cave (elke stad heeft er wel één) geweest, door de lichtinval zou het daar mooi moeten zijn én omdat er weinig boten komen dus minder vervuiling. 
Het regende en de blue cave lag vol moet boten, ha ha.  Maar we hebben even gezwommen (zwemmen in de regen is oprecht leuk!) en dat was wel geinig. 


Na dit driedaagse avontuur zijn we naar Dubrovnik gegaan. Alle toeristen op een hoop gegooid. We hebben uiteraard wat game of thrones settings gespot wat wel tof was (shame, shame, shame). De stranden lagen prop vol en zoals veel stranden in Kroatië: lekker zacht. Beton. Rots. We zijn uiteindelijk naar een klein strandje gegaan wat wat rustiger was, vlakbij het oude centrum. Het was eigenlijk wel grappig. 
(dit is Dubrovnik. Ver weg van het strand. Het heeft niets met elkaar te maken).

We zaten hier wederom weer in een appartementje en we hadden dit uitzicht:We wilden eigenlijk misschien nog wel wat langer blijven maar omdat de stranden zo mega vol lagen met bakkende garnalen besloten we om naar het eilandje Braç te gaan. Je kan via Makarska en Split, Makarska was minder ver rijden en wij gokten erop dat het wat rustiger zou zijn. Was in principe ook wel zo, was het niet dat er maar 25 auto's op de boot konden en wij nummer 26 waren (nee grapje, 30 oid). We moesten een paar uur wachten, maar je kan je prima in Makarska vermaken! Vond het zelfs één van de leukste dorpjes. In split gaan de boten vaker en zijn ook groter, dus volgende keer zou ik voor die optie gaan (al denk ik niet dat er voor mij een volgende keer Kroatië komt lol).

We gingen op weg naar camping no. 1, want ja, lag dicht bij tha famous golden horn en dichtbij het centrum van Bol maar das de grootste fout ever geweest. Wat er uit zag als een perfecte camping overdag was het terror 's nachts. Muziek tot 06.00 's ochtends van de nachtclub 200 meter verderop en we hebben geen oog dicht gedaan. Plottwist: we zijn hierna naar huis gegaan, ondanks we eigenlijk nog een week op de planning hadden. Ik wilde niet meer in een appartement, m'n vriend niet meer kamperen. Zonder ruzie. Bye.

The end.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Designed by Lei Lubigan