Éénentwintig

7.5.17Gisteren zat ik in de sushi today waar er 4 monden tegelijkertijd 'ja' zeiden op de vraag of we bekend waren met het concept en één persoon de drank bestelling gelijk op zich nam. '3 Zoete witte wijn, 1 droge en een fles water, spa blauw, met 4 glazen erbij.' (Ik voel me soms nog steeds 16 met mijn zoete witte wijn maar don't care). De ander was ondertussen al de eerste ronde aan het invullen - het was al bekend dat iedereen nummer 77 (beef tipanyaki), 30 (californiaroll), 32 (ebi tempura), 53 (krabsalade) wilde en ik nog een tamago erbij wilde, E. de gekruide garnalen, R. de maguro en L. het bij 4 gerechten deze ronde hield. Ik moet altijd lachen wanneer ik unagi lees onder het kopje nigiri want friends. (Bij deze dus het halve menu. Aanrader hoor jongens!)

Afbeeldingsresultaat voor friends unagi gif

Eind van de avond had ik het tweede semester van de zwangerschap aangetikt en was een after dinner dip het understatement van de dag (week. jaar. decennium ). Levensles nummer 1: ga niet stappen direct na een all-you-can-eat(-and-drink) avond. We blijven keer op keer dezelfde fout maken, weet niet wanneer we het ooit gaan leren. Andere gratis tip: werk de avond dáárvoor geen avonddienst en de volgende ochtend ook geen ochtenddienst. It will kill you. 


Eerlijk? Ik haat verjaardagen. Vier mijn verjaardag al lang niet meer, etentjes/avonden met een paar vrienden uitgesloten. Het gevoel wanneer mensen voor je zingen en jij maar gefascineerd naar het vuurwerk blijft kijken terwijl je het liefst één wilt worden met de vloer onder je is niet mijn ding. Bovenste foto is dus ook uitzonderlijk. Oh, én het feit dat ouder worden niet te stoppen is vind ik ook afschuwelijk. Pluspunt is wel dat je gratis drankjes krijgt in de stad in lichtgevende glazen (fancy as fuck) wanneer je jarig bent.

Maar goed. 21. Het wordt tijd dat ik eindelijk eens dat lang gewilde tripje boek naar NY (gevolgd door LA, uiteraard.) Ook het jaar om de tattoo 'forever 21' ergens te laten zetten (ik vind dit hilarisch maar vrienden niet zo) en toch een keertje echt te leren koken. Vanochtend ontbeten met American pancakes en vanavond spareribs zodat ik m'n bloedvaten lekker dicht kan laten slippen. 

(Ik had in m'n vorige blogje gezegd dat ik iets over het paleo principe zou schrijven en dat ga ik ook nog steeds doen alleen er kwam iets tussen wat duizendmaal belangrijker was. Dus ja. Ooit. Jullie houden het tegoed.)

Ik ben vandaag jarig. Niet gisteren. Mocht er verwarring zijn ontstaan. Gisteren was mijn ik-ben-bijna-21-diner. 

3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd! Echt doen NY maar vooral ook LA. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Happy one! All you can eat + uitgaan is inderdaad nooit een goed plan, maak ook altijd dezelfde fout :p

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahah, wat schrijf je leuk. Alles over de all-you-can eat sushi is zooo herkenbaar. Oh en. ik zie nu dat dit artikel van 7 mei is. Maar goed, onder het motto beter veel te laat dan nooit: Gefeliciteeerd! Xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Designed by Lei Lubigan