Thailand III; scootertripjes en zeemeerminnen (Koh Tao)

11.8.14

Mensen die met enorme backpacks naar sziget afreizen; ja, ik lach je uit - en ik vraag me af hoe dan. Waarom heb je zoveel spul nodig voor een week. (Misschien heb ik nu een vijanden voor het leven gemaakt - maar ik snap het nog steeds niet.)

Hpwever - op dit moment begeef ik me op een plek die pijnlijk dichtbij het "bora bora" gehalte komt. Koh tao, turtle island. Ik besloot in krabi om m'n PADI open water te halen en aangezien het hier belachelijk goedkoop is, waarom niet. (Das het voordeel van reizen zonder plan; je kan doen wat je niet laten kan.) 

Twee dagen later sprong ik het water in voor de eerste duik in open water nadat we - ja echt - huiswerk hadden gemaakt. Jawel, ik heb voor het eerst in maanden weer mijn brein moeten gebruiken. Visjes en koraal; het onderwaterleven is magisch. Bijna zeemeermin magisch. De tweede duik ging iets minder soepel; ik kon niet meer klaren dus heb ik moederziel alleen op de boot gezeten. 

Pilletjes erin en de volgende dag heb ik 3 duiken overleefd en had ik open water afgerond. Het duiken zelf? MEEHEER. Met in gedachten dat dit het tofste vakantiebaantje ooit zou kunnen worden (filmpjes maken onderwater van duikers is leuk, er ook nog voor betaald krijgen is nog leuker. Het is prachtig!) besloot ik nog een paar dagen extra door te brengen op dit gruwelijke eiland, een heel zwaar leven. Morgen duik ik het water weer in voor mijn Advanced open water. 30 meter diep (je schijnt op deze diepte tijdelijk mentaal gestoord te worden dus ik ben benieuwd) en het vetste van alle duiken die ik ga doen; night diving. Aaah. Yes, I'm very, very, very excited. 

Jammer genoeg is m'n duikbuddy net vertrokken - met wie ik de afgelopen 3 dagen heb doorgebracht. Ons zelf gepijnigd door Australiƫ op te brengen en hoe geweldig het daar was. Is fijn. De rest van de groep bestond uit families die niet echt heel sociaal waren; behalve een vader, die vond het fijn om ook mijn vader te spelen. GA WEG. Mijn ego was lichtelijk gekwetst; ik kan echt wel voor mezelf zorgen - ik was de eigenwijze, boze dochter die ik gelukkig nooit thuis ben geweest. ;)

Ik heb nog 10 dagen.
Huil. 

1 opmerking:

  1. Mijn enige duikervaring is in een binnenzwembad gewoon in Nederland, dan klinkt jouw verhaal toch een heel stuk beter haha! En wat ziet het er heerlijk uit...

    BeantwoordenVerwijderen

Designed by Lei Lubigan