Backpacken 2014: Thailand I (Bangkok)

3.8.14

Aloha

Na een dramatisch afscheid van mijn Noosa reismaatje die weer verder naar Melbourne ging waren wij, twee Nederlandse meisjes nog over - laatste nachtje Australië - met veel tranen. Een waterval. Een oceaan. Ik was en ben nog steeds niet klaar met oz. 

Om het vliegtuig dan ook echt in te stappen was best lastig als je de neiging hebt om weg te rennen en het eerste vliegtuig naar brisbane te nemen, de bus naar Noosa en het hostel weer in te stormen om iedereen om ver te rennen. Maar toe bedacht ik me, dat ik daar geen geld voor had - het vliegtuig dus maar in. MH122 is niet neergestort, wat een opluchting! (Vliegen is nog steeds leuk!) 

Na 2 stempels verder in mijn paspoort kon ik opzoek naar het hostel - maar zelfs met aanwijzingen zou ik straal de verkeerde kant op zijn gelopen wanneer ik die ene belangrijke benzinepomp uit ee routebeschrijving niet vanuit mijn ooghoek zag. Loop je dan als typisch touristje met je backpack op je rug, skinnyjeans en een knalrode kop. WELKOM IN MALAYSIA. Hostel was overigens piece of cake - zeg ik nu. 

Ik heb in malaysia een nachtje overnacht - in wen hostel met borden like "niet open doen! Mensen die geen kaart hebben zijn dieven" - vervolgens zijn de kamers zelf open te maken zonder sleutel. Yes. Maar voor een nachtje - prima. 

Vervolgens weer terug naar Kuala Lumpur, de chaos in. Vliegtuig vertrok met een uurtje vertraging maar hè, ook niet neergestort.

En toen begon de
Echte
Chaos. 

Het is best eng om daar aan te komen in je eentje, denkend dat je wel de trein kan pakken maar uiteindelijk de taxi instapt - iemand die geen Engels spreekt. AVONTUUR DE LAATSTE DRIE WEKEN HEUJ. Op een of andere manier stond de kaart van de metrolijnen op mijn mobiel dus hij heeft me naar een station gebracht vanuit waar ik makkelijk naar het hostel kon. 

Tijdens mijn spannende tax rit kwam ik allemaal spannende dingen tegen. 
Zo werd er een boom achter de auto meegesleept over de weg - snelweg - zitten mensen rustig achterin de laadbak van de auto - bbq-en mensen op een afgesloten stuk snelweg naast de mega drukke snelweg. "Hey jongens, zullen we daar op de afgesloten snelweg bbq-en? Als jij het vlees koopt, dan neem ik een bbq mee!" 

Scooter taxi's die met 2 mensen achterop tussen de file door raced. En de hoeveelheid taxi's. 

Vervolgens heb ik de metro genomen - waar je hier overigens telkens door security heen moet voordat je de trein in mag stappen - je geen kaartjes krijgt maar togans, ronde zwarte schijfjes - en de rails idioot en zelfmoordproef is. Gelukkig kwam ik net in de spits terecht met m'n backpack. Hurray. 

Het hostel was overigens snel gevonden - fijn hostel, met een "360 rooftop view" - met meters hoge gebouwen om het hostel heen. Hola, mooi uitzicht indeed. Maar het idee is leuk 👍. Ik was er rond 17, had enorm veel honger en besloot om op voedsel jacht te gaan. Lucky me, daar was the local kitchen/markt. Voor 0.60€ heb je een maaltijd. Jeeeeej. Vroeg naar bed want ik was m o e. 

Vandaag de dag stond ik op met het idee om opzoek te gaan naar olifantenbroeken. Zijn broeken van zo'n fijn stofje en je wordt er helemaal vrolijk van. Toevallig was het vandaag zondag en was er de wereldberoemde weekendmarkt (ik had er nog nooit van gehoord maar als lonelyplanet zegt dat het wereldberoemd is, dan geloof ik dat.) 

EVERYTHING IS CHEAP AS, BRO. 

ik heb iets meer geld uitgegeven dan dat ik jet mezelf afgesproken had, maar hallo, als je daar €30 Allstars ziet dan kan ik daar geen nee tegen zeggen. Ik heb nu wel veel te veel schoenen maar de laatste 2/3 weken kan ik daar wel mee rond zeulen.  4 olifanten broeken verder (maar 2 zijn er voor een ozzie in Noosa want ze vroeg erom. Gij vraagt, gij krijgt)

Voedsel. Zo-veel voedsel. Van kokosnoten tot inktvistentakels. Ik besloot om appelschijfjes te kopen - met suiker, dacht ik. BOY SO WRONG. De "suiker" zette mn mond in vuur en vlam EN IK HAD HET AL ZO HEET. JA HEET. MET EEN ROODHOOFD EN AL. 

Ze verkochten puppies en konijntjes en het deed allemaal teveel pijn aan m'n ogen en m'n hart dus ik ben er telkens voorbij gerend. 

Overall? Ik. Mis. Australië. (Behalve de "OH-shit-dit-is-te-duur" gevoelens.) alles is hier zo stressvol en druk. 

Ik vlieg morgen naar krabi - stranden. Om vervolgens naar ko phi phi te gaan en dan zie ik wel verder. Maar eerst krabi. En zon. En strand. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Designed by Lei Lubigan