Backpacken 2014: Goon, baby, goon (cairns, great barrier reef, Airlie beach, whitsundays)

19.6.14

Na een heftige workout - backpack en twee andere tassen meesleuren naar de bus die 15 minuten verderop geparkeerd staat - probeer ik hopeloos de laatste episodes van game of thrones te downloaden maar het lukt niet geheel en het is een beetje om te huilen. Dit is een geinige bustrip want ik moet mezelf 17 uur vermaken, proberen te slapen in een of andere awkward positie om vervolgens wakker te worden met vreselijke nekpijn. (Maar ik heb van m'n vorige bustrip geleerd en heb fluffy sokken, muts en slaapzak die het leven hier wat makkelijker maken.) Best of all; wifi in de bus, hoe's die.

However, ik ben op weg naar Noosa; waar ik mijn laatste twee maanden hoop door te brengen. (Ja, je leest het goed, LAATSTE 2 maanden. De tijd gaat te snel.) Hopelijk vul ik deze maanden in met bedden opmaken voor gratis verblijf in het hostel, daarnaast in een restaurantje/strandtentje werken (maar eigenlijk maakt het me allemaal niet uit, zolang ik maar werk heb) en "living the surflife" voor 2 maanden. KLINKT GOED, NIET?

De laatste week ben ik van Darwin naar Cairns gevlogen - een late vlucht met maar 20 mensen die in het vliegtuig rondbewogen (ik had mezelf in het achterste gedeelte geboekt terwijl iedereen voorin zat dus ik had het achterste gedeelte voor mezelf. #yolo!) - de vlucht zelf was geweldig, vliegtuigvoedsel is zo slecht nog niet als backpacker en ik kan me prima vermaken met 'bigbang theory' of dat soort ongein. Het gedeelte na de vlucht was minder grappig - een boze busdriver die met een fijne snauw ("you should've booked you know, it's late you know") pijnlijk duidelijk maakte dat tie niet geheel van zn werk houdt om lastige, luie backpackers af te zetten voor een hostel. Ja hallo - wist ik veel dat ik moest boeken. (Het stond op de site moet ik toegeven, zag ik later.) 

In cairns sliep ik in Gilligans - ik hoef niet uit te leggen wat dit inhoudt aan de mensen die hier zijn geweest ha-ha - waar er twee grote kasten achter de receptie stonden - ze waren chagrijnig en dat was kut. Maar gelukkig kon ik ein-de-lijk m'n bed in duiken, dacht ik. Er was een klein feestje gaande in mijn kamer toen ik binnenliep; ik heb het ze later vergeven want het waren aardige mensen met wie ik uiteindelijk best veel tijd heb doorgebracht.

Ik heb Nemo gezien tijdens mijn duik in great barrier reef ('duik': ik moest de hand vast houden van de 'instructor' en ik voelde me een klein kindje die niet wist hoe ze moest zwemmen. Mijn instructor had leuke dreadlocks dus dat was een pluspunt. Ik snap het overigens wel hoor, maar ik WEET hoe ik moet duiken, ik heb alleen niet dat papiertje. Was wel van plan om te halen in Cairns maar money money money.) Het was alleen Nederlands weer; regen - wolken (ja lach me maar uit, volgens mij is het in Nederland nu pokke mooi weer) waardoor de kleuren niet zo kleurrijk waren als dat ze moesten zijn. 'Moesten.' Zoals ik graag gewild had. Zeg maar.

Verder heb ik in Cairns niet veel gedaan; ik ben niet uit geweest en ik vond het stadje eigenlijk beetje tegenvallen. Ik heb een paar mensen horen zeggen dat dit het mooiste stadje was langs de kust maar BOY YOU'RE WRONG. (Mijn mening, mijn mening.) Het is heel klein; lief en schattig en knuffelbaar maar gewoon klein en een beetje saai. Maar Cairns is ook meer bedoeld voor de uitstapjes naar het regenwoud en watervallen en great barrier reef EN HET UITGAAN NATUURLIJK MAAR DAT HEB IK GEMIST (i dont care tbh) dan om als stad 'mooi' te zijn. VIND IK, voordat ik mensen op hun teentjes trap en vijanden maak.

Na cairns heb ik 10 uur in de bus doorgebracht om vervolgens in Airlie beach de vermoeiende 15 minuten naar mijn hostel te moeten lopen. Leuk hostel - want het is geen hostel. Ha. Het zijn allemaal hutjes rondom een zwembad en een bar en het voelde hier niet awkward om de keuken binnen te lopen dus dan is het altijd goed. Ik heb hier een 'dinnetje uit nieuw-zeeland ontmoet - FEESTJE. Heel random, maar heel leuk. Twee jongens (jongens, ze zijn 25, dus technisch gezien mannen? Maar mannen klinkt zo belachelijk oud. Ik weet het niehieheit) gespot (en ook daadwerkelijk mee gepraat, ze beten niet) die op dezelfde boot zaten naar WHITSUNDAYYYYYS.

Grappig iets; ik kon kiezen uit 3 verschillende soort boten; a) parteeh boot b) adventure boot c) chill out boot. Normaal zou ik voor boot b gaan maar ik was moe dus het was boot c. Maar boot c was eigenlijk ook boot a. En het was hilarisch. 

Voordat ik naar Oz ging had iemand het over 'goon' en ik heb me tot aan Darwin afgevraagd wat Goon nou eigenlijk was. Iedereen had het erover in Nieuw-Zeeland - MAAR IK WEET HET NU JONGENS. Je moet er niet een grote slok van nemen want dan heb je een slechtere tijd dan dat je eigenlijk al hebt met een slok want het is eigenlijk rotzooi.
Hele goedkope rotzooi in een 4 liter zak (de reden dat iedereen het koopt); dus het is ook nog een struggle om het om een of andere manier in je beker te krijgen.  (Het is een soort wijn, maar niet helemaal.)
De mensen op de boot waren briljant; ik denk dat ik in Engeland ga wonen (grapje slecht weer). Haal de post over 4 Engelse jongens voor de geest in Nieuw-Zeeland. Op deze boot zaten ook weer 4 Engelse boys met dezelfde persoonlijkheid alleen dan in een ander lichaam als de andere 4 boys - het was eigenlijk een beetje eng, maar ze hebben humor en dan is alles goed. HEEL VEEL DUITERS waren er weer maar ze spraken (de meeste, de meeste) allemaal redelijk goed Engels voor een Duitser (en dan heb ik het over dat vreselijke accent, Nederlanders hebben ook een vreselijk accent het is om te huilen) dus ik heb 3 hele fijne dagen achter de rug. (Ik laat even achterwegen dat het regende en enorm koud was.) Whitsunday is zo mooi dat je er bijna van kan janken, het zand is zo fijn zodat het voelt alsof je op cocaine loopt (woorden van de guide, niet die van mij) en het water was enorm warm en blauw. Ik heb helaas geen foto's op mijn spiegelreflex want het werd sterrruk afgeraden omdat bijna alle camera's overlijden door het enorm fijne zand. MAAR ik heb wel een paar foto's op mijn oldschool onderwater cameraatje gemaakt dus die zien jullie over 2 maanden. Iets langer. Verder hebben we gesnorkeld, feestjes gevierd en nog meer feestjes gevierd. Plus dat het eten op de boot ook zeer fijn is voor een backpacker die niet kan koken.

Daarna was er nog een afterparty in airlie beach zelf wat ook een geinig feestje was om vervolgens NEDERLAND - AUSTRALIE te kijken wat hiliarisch was - ik heb alleen de eerste helft gezien overigens en ik voel me toch een klein beetje schuldig moet ik toegeven dat ik het niet helemaal heb afgekeken maar ik kon m'n ogen niet meer ophouden. (Helemaal fijn als je om 3 uur s nachts in bed ligt en iemand om 5 uur haar koffer begint in te pakken. #hostelproblems.) Daarvoor hebben we een australische game gekeken waar ik echt HELEMAAL NIKS van snap (het is rugby maar dan anders. De ''bal'' (ja ik weet niet de correcte naam ervoor shame on me) moet van de ene kant naar de andere kant van het veld komen (oh really) en dat moet in vijf 'kansen' gebeuren. Kansen zijn neergegooid worden door de tegenstanders. Fun fun. Not.)

Ik heb wat foto's op instagram gezet dus als je die wilt zien weet je wat je moet doen.
Spater.

3 opmerkingen:

 1. Haha leuk, al die bekende namen, gilligans is inderdaad gewoon een begrip! Net als goon :). Al die mensen die je ontmoet, aah zo leuk!! Maar die laatste foto, ik kom er echt niet uit, wat staat er haha? toncappa ofzo haal ik eruit :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja love noosa! Het chillste hostel daar vond ik dolphins beachhouse. Het is compleet roze! Maar alle hostels zijn uiteindelijk leuk, door de mensen!

   Verwijderen
  2. haha er staat tongarra! Ja ik zit nu in Nomads, leuk hostel ook.

   Verwijderen

Designed by Lei Lubigan