Backpacken 2014: Dag nieuw-zeeland

11.5.14Ik heb nu tienduizend pogingen gedaan om een logje te beginnen over hoe mijn laatste paar dagen waren in Auckland en Paihia -  maar alles kwam er een beetje depressief uit en dat is niet precies de impressie die ik hier wil achterlaten want dat is zo ondankbaar. 'Yo ik zit aan de andere kant van de wereld maar voel me onwijs depressief.'  Nee. Het is ook niet dat ik me echt echt depressief hier voelde maar ik was er gewoon een beetje klaar mee en ik baalde. Ik baalde van mijn visum - mijn visum die ik " pas " na 3 dagen kreeg terwijl anderen die van hun al binnen een dag hadden. En ik wou graag weg uit NZ. Ik besloot na dag 2 in Auckland zonder visum om weer richting Paihia te gaan - iedereen die ik kende was inmiddels weg uit NZ en ik wou de zon zien. Zon in Paihia - de zon schijnt daar vaak zie je, net zoals vorige maand toen ik daar was.

Maar er was geen zon, er was regen om mijn depressieve gevoel nog meer naar boven te halen. Ik heb daar ook letterlijk twee dagen doorgebracht in mijn bed met films. Shame on me, ik weet het (maar ook best fijn.) Dus dat waren weer twee dagen vol zelfmedelijden.  (Ook uitstapjes naar de tvkamer waar LOTR 1 vaak werd gedraaid en ook LOTR2 maar geen 3 dus dat was jammer maar kijk; zit je daar dan, en dan zie je hobbiton. OH MY GOD HOBBITON DAAR HEB IK GELOPEN EN DAT HERKEN IK EN DAT OOK EN DAT. En dan heb je mount doom; FRODO, PUSSY, JE HEBT DE TOP VAN DE BERG NIET EENS BEREIKT WAAR IK WEL HEB GESTAAN. Euforisch gevoel is dat hoor, moet ik toch toegeven)

Ondertussen had ik mijn vlucht op de 12de gezet - op de gok. Mijn visum was ' finalised,'  ik had alleen nog geen mailtje. Als ik tegen de 12de geen mailtje binnen zou hebben dan zou ik wel merken hoe en wat op het vliegveld, de beslissing was toch al gemaakt, alleen nog niet doorgemaild. Dus tada, de 12de - morgen - staat mijn vlucht en heb mijn vlucht sydney > adelaide veranderd in sydney > melbourne in de hoop om de road tussen melbourne en adelaide nog mee te pakken. (Lift zoeken/groepje mensen zoeken/avontuur!) Want dat is ook geinig; ik ben nu 18 en heb m'n rijbewijs (maar geen zorgen ouders, ik denk niet dat ik mezelf achter het stuur zet terwijl we langs een afgrond rijden. Ik wil me helemaal eigenlijk niet achter het stuur zetten aangezien ik nog steeds tegen mensen aanbots op de stoep, ik nog steeds eerst naar rechts (of links, i'm confused) kijk en dan links wanneer ik wil oversteken en ik ook benauwde situaties tegenkom op trappen WANT AAN WELKE KANT MOEST IK OOK AL WEER LOPEN????) (Maar nog een kleine geruststelling; ik kan hier zelf ook nog niet eens een auto huren.)

Ik heb enorm veel zin in Australie, maar aan de andere kant; ik ga Nieuw-Zeeland ook enorm missen. Ondanks dat ik hier - denk ik - niet zou kunnen wonen (Wellington uitgezonderd, vakantiehuisje in Queenstown is ook fijn) heb ik hier een geweldige maand gehad (ja een hele. Maand. Waar gaat die tijd heen?) met een stelletje idioten die ik hier heb ontmoet (maar ook die idioten ga ik enorm missen, mis ik nu al) en ja. Ik heb het hier overleefd - ondanks dat ik heel fijn en veilig met de bus overal naar toe ben gebracht en alle hostels voor mij werden geboekt en ik heel luxe eigenlijk hier heb geleefd. (Af en toe vraag ik me dan ook nog af; 'is dit backpacken? Of is dit gewoon puur vakantie vieren?' )
Maar ik verlaat het veilige land zonder enge beesten naar het land met dodelijke kwallen en spinnen en slangen en schelp(dier)en en misschien een kangaroo die je een kopstoot geeft of iets in die richting. Waarom ga ik er ook al weer naar toe? Nee just kidding, hoop alleen dat ik het overleef. Ik heb eigenlijk tot 11 juni alles al gepland (behalve dan hoe ik van melbourne naar adelaide kom ha) (oke toelichting; 12 tot 17 mei in sydney, 17 tot ergens 24 mei in melbourne want 24 mei ben ik in adelaide waar ik 26 en 27 mei naar kangeroo island ga, 29 mei vlieg ik naar alice springs waar ik tot 9 of 10 juni een safari tocht iets ga doen van alice springs naar darwin - 11 juni vlieg ik naar cairns en dan, geen idee. Ik wil eigenlijk twee maanden werken in een koffietentje (#barista) in Noosa of Byron bay (2 maanden surfen, leven.) Ik wil ook nog graag duiken - natuurlijk - en een paar plekken bezoeken. Maar ik weet het niet. Ik weet alleen dat ik 19 of 20 augustus op het vliegtuig stap en 21 augustus weer op Nederlandse bodem sta. MAAR DAS NOG LANG NIET HAHA.)

Hoe dan ook, ik heb echt een geweldige maand gehad hier in Nieuw-Zeeland en ik denk dat ik hier nog wel een keer terug kom als ik de rest van de wereld heb bezocht en ik een geldboom in de tuin heb staan. (Ja de rest van de wereld ja. Wie gaat er mee?)

2 opmerkingen:

  1. Volgens mij ga jij een hele leuke tijd beleven in Australië! Het is nog steeds zo gaaf dat je al die dingen van lotr hebt kunnen zien. Veel plezier in Australië! En ik hoop dat ik je in september in Utrecht tegenkom, dan kunnen we dat idee over samen op kamers gaan nog eens bespreken haha. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hannah Aalbers13 mei 2014 om 14:51

    Ay ay ay cooool (ik ga mee verder de wereld onderzoeken) en ik lees dit terwijl ik in de collegebanken zit en me afvraag wat ik hier doe, haha. Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen

Designed by Lei Lubigan