Backpacken 2014: Weekje Queenstown

30.4.14

Hey hallo daar,

Ik houd nu al een week vol dat ik 'te ziek ben om uit te gaan' wanneer de hostel medewerker die elke avond de bin in mijn dorm komt legen en hij elke avond dezelfde vraagt stelt 'of ik niet uit ga vanavond.' Jawel, elke avond ben ik loner en kijk ik vol zelfmedelijden films - elke avond gaat iedereen uit. Ik heb wel geteld twee bars gezien (een waar ik jawel, bingo heb gespeeld en de andere waar ik kingsday voor een halfuurtje heb gevierd en naar de wc ben gerend wanneer ze paspoort checks gingen uitvoeren.) Ik bedoel, ik snap best dat ik EXTREEM lucky ben dat ik hier in Nieuw-Zeeland rond loop maar echt, 17 is toch wel een van de mindere dingen. Ik wil ook socializen en mensen uitlachen die de vloer toch liever knuffelen. 

Daarnaast hoop ik dat ik ergens een geldboom kan vinden want alles is hier haar-uit-je-hoofd-trekkend duur. Het verpest mijn ""vakantie"" een beetje want mensen doen allemaal geweldige dingen en ik kijk er maar een beetje naar. Maar vandaag, vandaag was anders. Vandaag ben ik wezen canyoningen - jezelf van rotsen gooien zonder dat je dood gaat, is dat niet geweldig. Daarnaast was er een geweldige guide - wel een flirt waar je u tegen zegt - maar geweldig, eentje die niet zo serieus in het leven staat. 
Daarna - ouders ga even zitten in het zonnetje daar waar de zon schijnt aan het strand - zijn we met een grote groep naar de piercingshop gegaan. Daar heb ik toch uiteindelijk die ene piercing gezet die ik toch wel heel graag wou - zie instagram -. Voor dit soort momenten leef je (diepgaand?), toffe piercer, geweldige mensen met wie je de piercing zet en je toe kijkt hoe andere mensen vrijwillig een gat in hun oor laten boren. Maar he, ik ben hier blij mee. 

Queenstown zelf is ook echt geweldig mooi, omgeven door bergen (waar inmiddels een laagje sneeuw op ligt, ik weet niet of ik hier nou zo blij mee ben haha)  (ik hoor net dat het morgen 17 graden hier wordt in plaats van 4-10 graden ik jank van geluk), gelegen aan een heel mooi meer en ja. Het is wel enorm rustig voor een grote stad - er zijn bijna geen kledingwinkels inverhouding met alle eettentjes (maar wel heel gezellig!) Helaas is onze hele groep uit elkaar gevallen want eergisteren zijn er mensen weg gegaan (waarvan ik nooit had verwacht dat ik zou kunnen overleven met hun in een zelfde dorm, stomme vooroordelen) wat pittig kut (eh jammer) is, gisteren zijn er ook geweldige mensen vertrokken waardoor ik nu dus met een paar Nederlandse meisjes over ben (er zijn veel veel veel Nederlanders hier). Ik hoop dat ik 2 mei met de bus weer verder kan maar i ksta op een wachtlijst voor de bus want de bus zit/zat vol (en het is niet eens mijn schuld maar die van hun, maar lesje geleerd; bellen en niet mailen. Jawel, wees trots, ik bel hier, in het Engels, en ik jank er niet eens meer om. Hoe dan?) maar ik wil echt niet langer hier blijven want iedereen is na 2 mei weg. Ik wil eigenlijk heel graag verder naar Australie, NZ is geweldig, maar zo rustig. ZO RUSTIG. Zelfs de 'drukke' steden zijn niet heel druk. (Uitgezonderd auckland en wellington.) JA DAT WAS IK VERGETEN TE MELDEN; ik heb princess Kate gespot. Is dat niet geweldig? 

Daarnaast nog maar 8 dagen, 8 dagen voordat ik 18 ben - niet meer illegaal dingen hoef te onderteken (voor canyoning moest moeders onderteken, gelukkig deden ze het voor een simpele [voornaam van moeders] want ze keken er niet eens naar hahahaah sukkels.) In de meeste hostels moet je volgensmij ook 18 zijn en ik krijg constant de vraag 'en hoe kan het dat jij rondreist in NZ????? Hoe doe je dat?????'  Ik heb ook geen stempel in mijn paspoort, ik wil een stempel :( 

2 opmerkingen:

  1. Gaaf je piercing! En alvast gefeliciteerd, geniet ervan als je straks eindelijk 18 bent!

    BeantwoordenVerwijderen

Designed by Lei Lubigan