Backpacken 2014: Taupo! (Hobbinton)

2.4.14Verdomme jongens, ik voelde het vanochtend al dat ik vanavond wel een poging wou doen om een keer echt te communiceren met de mede mens in plaats van mijn mond 24/7 dicht te houden en in elkaar te krimpen wanneer iemand al slechts een paar seconden te lang naar mij kijkt (voor mijn gevoel dan he, waarschijnlijk beeld ik het me allemaal in.) De groep engelse zijn gebleven in Rotorua (= een stad die echt echt echt echt heerlijk ruikt. Not. Zwavel it is) en (VIND IK) fijn en nu zijn er echt heel veel leuke mensen overgebleven en ben ik weer mensen eerder tegen gekomen. Dus ik dacht EEN AVONDJE BAR IS LEUK maar bummah. (17 is geen 18 en ze zijn strenger dan in nl) Er is hier ook een bepaald persoon en een bepaald persoon lijkt zo erg op iemand in Nederland dat ik er echt gek van word. Uiterlijk, gedrag, alles. (Maar gelukkig zijn beide personen leuk dus no worries, alleen verwarrend.)

Gisteren ben ik naar Hobbiton geweest en het was leuk om het gezien te hebben maar het viel tegen. Ik bedoel de prijs was $90 (ongeveer 60 euro) voor een twee uur durende tour maar het was meer wandelen door de tuin en niet horen wat de guide zei (als je het over slechte humor hebt, holy shit), het was allemaal snel snel snel - het biertje (ik denk overigens niet dat er alcohol in zat want ze vroegen niet om ID) wat hobbits drinken moest binnen 5 minuten op IK KAN ZO SNEL GEEN BIER DRINKEN OKE en toen was de tour over. Maar ik heb de tourist uitgehangen en vele foto's gemaakt, voor het eerst sinds eeuwen gevraagd of iemand van mij een foto wilt maken (weet je hoe awkward dat is, lachen naar de camera die door een soort onbekende wordt vast gehouden. Ja, je ziet mijn ongemakkelijkheid ook terug op de foto's. Maar he, ik heb bewijs dat ik er ben geweest, dat was mijn doel) en tienduizend van anderen gemaakt voor een hobbithole. En het regende. (Maar toen we eenmaal in de bus naar het hostel zaten; jawel, DE ZON BESLOOT OM TEVOORSCHIJN TE KOMEN DANKJEWEL)

Vandaag was de kans om te skydiven in Taupo, een natuurpark te bezoeken of om in een soort skelters naar beneden te racen. En wat ik heb gedaan? Op zoek naar gratis wifi waar ik uiteindelijk alleen maar apps heb gedownload (want nieuwe mobiel jongens, ik ben eindelijk door de fase heen dat ik hem tegen de muur wou gooien en me af vroeg wat ik nou weer had gekocht, maar he, ik heb geen typvertraging meer wat echt geweldig is, ik kan er alleen niet mee typen (maar ik heb de hoop nog niet opgegeven dat ik ooit wel kan typen) en twee uur heb niks gedaan.) Want niks is gratis. NIKS NIKS NIKS. Ik bedoel, morgen ga ik een wandeling van 19,4 km maken (HAHA dit is geen grapje, ik ga acht uur wandelen, jawel) en dan denk je ' oh wandeling is gratis! ' oh boy so wrong. $65 Voor een facking wandeling omdat je nog naar bestemming moet komen. Evenals de glacier op het andere eiland; $65 voor een simpele hike (maar die kan je uitbreiden naar $300 dollar en nog wat meer als je met een helicopter op het puntje wilt worden afgezet om vervolgens naar beneden te klimmen).

Op de terug weg denk ik dat ik even in Taupo blijf hangen want je kan hier werken voor overnachting dus dat is twee weken flink geld besparen (en ze doen hier echt niet moeilijk over je soort visum. Fijn ey.) Dus ik hoop dat ik snel 18 word. (Grapje, minder dan een maand, is dat niet fijn)
Taupo zelf is ook wel leuk opzich. Behalve dan de verhalen van iedereen die een skydive heeft gedaan IK WIL OOK maar het is $300 dollar waar halen ze al het geld vandaan (heel veel mensen doen ALLES. En alles is zo duur.) Maar ik ga nu met vol zelfmedelijden in een hoekje kruipen omdat ik de bar verdomme niet in kan komen en toch maar ga proberen te slapen aangezien ik morgen om 5.30 (ja 's ochtends ja) fris en fruitig buiten moet klaar staan voor de wandeling.
(Misschien komt dit logje heel negatief over maar dat valt wel mee. Het betekent in ieder geval dat ik mijn muur voor mensen een beetje aan het afbreken ben want mijn 'kat-uit-de-boom-kijk-houding' begint me echt te irriteren. Maar een ander pluspuntje is dat ik een mobieltje heb dus ik ben weer bereikbaar mocht je me om een of andere reden nodig hebben.) See yah! (Ik blog te veel voor iemand die op reis is/op vakantie is maar ik ben te lui om alles op te schrijven, pijnlijke handen.) (Oh en check instagram voor mijn hobbiton bewijs en een haku waterfalls foto want het water was zo bijzonder blauw u need to see.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Designed by Lei Lubigan