Backpacken 2014: Land of mordor!

16.4.14Vandaag de dag (stiekem eergisteren denk ik) ging de wekker om 4.30 - vrijwillige keuze dit keer omdat we ein-de-lijk in Taupo waren aangeland en we de tongarirocrossing konden doen. (En aangezien we nu in de herfst zitten en de crossing regelmatig wordt gecanceld ivm slecht weer was het toch een klein vreugdedansje waard zodat ik niet nog een maand moest wachten voordat ik weer in Taupo was beland en dan maar moet afwachten wanneer de crossing doorgaat). Gelukkig besloten mijn mede dorm genoten ook de crossing te doen zodat ik me niet schuldig hoefde te voelen dat ik met veel kabel de stapelbedden in het donker afdonder want dat is een van mijn sterkere punten. De dag daarvoor hadden we al $65 moeten afstaan aan vervoer naar het begin van de wandeling (dit was een groot punt WANT 65 DOLLAR) dus om 5.30 zaten we met z'n allen (denk rond de 20 man van de 40 die in kiwibus zaten) in een klein busje opweg naar de wandeling. 19,4 KM, 8 uur in totaal lopen - MAAR daar zat nog niet mount Doom bij, want dat was optioneel. (Als er geen belletje gaat rinkelen bij mount Doom, schaam je en ga het google'n.) De eerste kilometers gingen verbazingwekkend snel en waar er stond dat we ergens 3 uur over zouden doen waren we er al binnen 1,5 uur - feest. Maar toen kwam the devil(s?) Stairs, ik denk dat het voorzich spreekt dat het zweten was en je liters water achter elkaar naar binnen giet. Nadat we de stairs hadden overleefd was de keuze daar; mount doom erbij of gewoon verder lopen. Tijdens de stairs had ik besloten dat ik het maar niet ging doen want half dood maar toen ik eenmaal boven was moest en zou ik die mount doom beklimmen, alleen al om te kunnen zeggen dat ik hem heb beklommen. DAT KAN IK NU ZEGGEN JA.

Ze zeiden er niet bij dat mount doen beklimmen gelijk stond aan een suicide mission want 1. Het was lopen in zand, zoals hardlopen op het strand 2. Maar dan helling op 3. Met weg glijende stenen 4. En wanneer die je hoofd raakten er een helicopter langs kon komen (en dat was geen grapje zeiden ze) 5. Je je kapot zweet maar ondertussen in de wolken loopt 6. En je kuiten en je benen en je rug en je alles begint te voelen 7. En de terug weg naar beneden vallen, opstaan en weer doorgaan. Als je mij op de daling naar beneden zou vragen of dat het waard was om te klimmen was mijn antwoord NEE NEE NEE NEE. Maar nu ik dit typ heb ik toch wel een trots momentje. IK HEB MOUNT DOOM BEKLOMMEN EN OVERLEEFD. Jawel. Maar na de zelfmoordmissie kwamen nog 6 lange uren (maar sommige ook wel ineens heel snel) met helling op, helling af, helling op, helling af. De groene meren die waren niet heel groen, de groene meren waren zelfs niet te zien want we liepen in de wolken, inclusief regen. Maar het was het toch wel waard - niet dat ik de hele wandeling nog een keer ga doen want mijn conditie is toch wel lichtelijk verminderd in de afgelopen twee maanden. Bummer.
Maar he, ik heb door land of mordor gelopen, en het met een beetje fantasie kon je inbeelden dat de wolken toch echt damp was afkomstig van een actieve vulkaan. Spannend!

De dag daarna (of de dag daarna ik heb werkelijk waar geen flauw idee meer) zijn we naar river valley gegaan; is niet in the lonely planet te vinden en je moet er alleen heen gaan als je je ouders of vrienden zat bent, misschien de hele wereld zat bent en je je kapot wilt zuipen tussen de paarden, rivieren en fluitende vogeltjes. De gasten die daar werken zijn ook volgens mij zo van de wereld afgezonderd dat ze hun haar maar lang laten groeien en ze elke avond naar de alcohol grijpen want yolo. (Het is zo afgelegen dat ze niet eens naar je ID vragen, ha ha.) Het is ook wel een leuke plek om je busgenoten te leren kennen op bijzondere wijze wanneer ze niet meer recht kunnen lopen en leuke onzin uitkramen. Vervolgens om met zijn allen in een dorm te kruipen waar je met 16 mensen slaapt in EEN bed, alle matrassen waren naast elkaar gelegd dus tada, een groot bed. (Maar ik had twee matrassen is dat niet geweldig?). De douches waren ook grappig want ze wand tussen de douches kwam bij mij maar tot mijn nek en het voelde awkward. Plus dat er twee grote spinnen naast me heen en weer liepen (nee, ze zaten niet stil op hun plek zoals normale spinnen, ze waren actief.) Na deze aparte ervaring sprongen we weer in de bus naar Wellington waar ik nu verblijf. In een van de kleinste dormrooms die ik ooit ben tegen gekomen. En dit keer bovenin slapen is juist positief aangezien je niet eens in je bed rechtop kan zitten wanneer je beneden slaapt zonder je hoofd te stoten.

Morgen is het shoppingtime want we gaan de winter in; hier en daar wat nieuwe kleren maar vooral nieuwe schoenen. Mijn wandelschoenen heb ik de bin in gegooid want ze waren te klein en na  8 uur lopen kon ik die schoenen niet meer aanzien/aanhebben dus weg ermee. Daarnaast ontdekte ik ook dat mijn allstars het begeven want er zit een gat in mijn schoen. Lucky me. Trouwens; vandaag heb ik sperzibonen gegeten met gebakken aardappeltjes en een hamburg, ZO TROTS, geen pasta, maar gewoon hollands voedsel (het is ook dat ik opeens sperzibonen begin te waarderen) en nog beter nieuws; ik heb vandaag m'n eerste wasje gedraaid. Ik voel me zo volwassen (bijna, want ik kan de verdomde bars niet inkomen dus ik kan niet socializen met mensen want dat gebeurt 9 van de 10 keer 's avonds en dat is toch nog wel even janken, maar nog 3 weken. 3 Weken is niks toch?) Ik denk dat ik morgenavond richting de bios ga want iedereen gaat altijd rond 21:00 naar de bar hier om heel veel geld uit te geven (pluspunt; ik bespaar zoveel geld!) En wat ik dan doe? Boek lezen. Leuk. En ik wil toch heel graag een film zien die nu in de bios draait dus problem solved. Verder ga ik naar een museum (gratiesch) wat de moeite waard schijnt te zijn (#cultuurbewustbezig) en ik ga denk ik ook toch nog even geeken bij een soort museum waar de orks etc. In LOTR zijn gefabriceerd als de prijs oke is (ik laat dit vallen onder

#studentjediezichzelfvoorbereidopstudieenzoveelmogelijkkenniswilopdoen.) Verder heb ik 2 weken geen cola gedronken (water, water, water, en af en toe melk), heb ik eergisteren weer voor het eerst vlees gegeten, heb ik vandaag yoghurt gekocht met muesli want ik blijf hier 3 nachten dus het is oke om dat te doen en heb ik eergisteren ook voor het eerst snoep gekocht - maar ik heb het niet eens gemist. Sick. En ja, ik kan er niks anders van maken dat ik best vaak met een grijns in de bus zit WANT HALLO, DIT IS NIEUW-ZEELAND WTF.
Groetjes een bijna 18 jarig meisje die haar eerste wasje vandaag heeft gedaan.

4 opmerkingen:

 1. Ah, het klinkt zo geweldig allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat je nergens nog naar binnen mag! Maarja, drie weken valt wel te overleven haha! Gefeliciteerd met je was, en ik herken dat gevoel dat je opeens alles gaat waarderen (sperzibonen, groente, voedsel..).
  Enne... Je zit gewoon in Nieuw-Zeeland! Bam.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt allemaal zo tof ! Ik heb heel je blog gelezen. Super veel plezier en ik ga zeker blijven volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het klinkt allemaal zo ontzettend gaaf! Ik kan bijna niet geloven dat je dit werkelijk waar vanuit Nieuw-Zeeland typt. Leuk, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Designed by Lei Lubigan