Backpacken 2014: Journey to the center of the earth

10.4.14

Kia Ora!

Je loopt naar het strand, kiest een plekje uit waar het een beetje warm voelt, neemt een schep mee en graaft een gat (of je laat sterke mannen dit doen, ook een goede optie) en voila, je gratis jacuzzi incl. Een uitzicht waar je u tegen zegt. - Hot water beach. Eerder de dag zijn we naar cathedral cove gelopen (wat eigenlijk best een pittige workout was) waar je ook een prettig uitzicht had. In hot water beach sliepen we niet in een hostel maar in een echt vakantiepark - al waren de stapbedden die af en toe als evenwicht balken dienen ook hier niet te omzeilen (ze laten je schuldig voelen wanneer je je omdraait in je slaap want het voelt als een halve aardbeving) maar ik heb hier wel voor het eerst de gezamelijke keuken gezien. Ik heb deze altijd weten te omzeilen omdat ik eigenlijk telkens in slaap was gevallen rond etenstijd en rond 10 dan weer wakker werd; te veel moeite om een blikje soep in de magnetron te zetten. (Maar he, ik vind het allemaal niet zo'n groot probleem want het is goedkoop en ik ontwijk awkward situaties met mijn zero kook skills en ik heb hier echt nooit honger. Het lijkt wel alsof alles hier omgedraaid is ey.) Maar hier heb ik dus wel mijn blikje soep in de magnetron gezet nadat ik er eindelijk was achter gekomen hoe de magnetron eigenlijk werkte (maar ik heb de erwten op een of andere manier aan het knallen gekregen, vraag me niet hoe.) De soep was eigenlijk best goed voor soep-uit-blik. 

Maar toen was het opeens vandaag en vandaag zou ik naar waitomo gaan waar de famous glowworm caves zich bevinden. Vijf ribben uit mijn lijf maar het was zo de moeite waard; vijf uur durende tour met een beetje caving (tegen de waterval op klimmen is ook iets geinigs), drijven in rubberen banden onder de glowworms (als je het over iets magisch hebt), abseilen 35 meter hoogte in een diep gat waar je werkelijk niks in ziet (gevalletje 'Journey to the Center of the Earth' filmgvoel) en met een kabelbaan een grot in vliegen waar je weer (maar zo niet erg) wordt omgeven met glowworms. Ondertussen picknick je rustig 65 meter onder de grond met warme chocolademelk en een mueslireep en later warme orangejuice (maar dat was echt. Niet. Te. Drinken, ik krijg er nu nog kotsneigingen van als ik er aan denk) met chocola. De tour zou niet compleet zijn zonder Britse hysterische meisjes die het koude water niet in wouden springen - want het is koud. Maar al zou deze tour 10 ribben uit je lijf rukken, om een of andere speciale reden is dit het toch waard. We zijn uiteindelijk in een hostel beland waar de dormrooms vol zaten en we doublerooms voor dezelfde prijs toch aangeboden kregen EN GEEN STAPELBED. 

Morgen is het hobbiton dag en dan laat ik de tourist in mij helemaal los en kom ik met een shitload aan foto's weer thuis DIE IK ZO SNEL MOGELIJK WEL OOK ONLINE HIER ZET. 

(En vanaf nu heb ik ook echt geen wifi meer dus ciao)


(Charming Right?)


3 opmerkingen:

Designed by Lei Lubigan