Backpacken 2014: Best een fijn leven hier.

8.4.14
Hello team!
Na 2 nachten overleefd te hebben in Auckland ben ik op de KIWI bus gestapt richting Paihia - lees: zon, zee, strand. Het is een plaats die op geen enkele foto tot zijn recht kan komen want het was gewoon bijna te mooi voor je ogen. Het had iets weg van een tropisch eiland. (En hoe graag ik toch jaloersmakende foto's met jullie wil delen, gaat nie lukken nie, sorry!) Ik ben daar 3 dagen gebleven en heb mijn eerste bikinilijntjes gespot! (Ook wel wat verbrand hier en daar, ssht) Ben naar cape reinga geweest waar de tasman sea de pacific ocean elkaar meeten - dit stond overigens op mijn bucketlist maar ik wist niet dat het in Nieuw-Zeeland was. Research Anouk, research!

De kiwi bus bestaat eigenlijk alleen maar uit "" jongeren "" + de busdriver. Je merkt het verschil bijna niet tussen 18 en 26 jaar bewijs van spreken, happy me! Ik heb toch maar verteld met pijn in het hart dat ik nog 17 ben, maar dat ik jarig ben in mei dus dat ik heb beloofd dat ik dan wél een drankje mee ga doen (want tot nu ben ik omgeven door typische UK-ers die elke avond een dansje doen en een drankje doen. Exclusief de fake tan en de wimpers, want ja echt, er ging een boekje open over het gedrag in Engeland qua uitgaan betreft) in plaats van elke avond mijn bed vroeg in te duiken (mijn slaapritme staat nog letterlijk op zijn kop - grapje, overdreven. Maar ik word altijd wakker rond 6.00 's ochtends en wat moet je dan doen zonder andere wakker te maken?)

Mijn mobiel heeft het overigens begeven, maar dan ook echt. Ouders in de stress - MAAR IK LEEF NOG! Sponsors voor een nieuwe mobiel? Ik neem koekjes voor je mee! (Nee grapje maar het is wel een beetje jammer) 3G is hier integenstelling tot eten (al leef ik tot nu toe best goedkoop, deze dag niet meegeteld) gruwelijk goedkoop. Ik bedoel, voor 16 dollar (x0,65=iets meer dan 10 euro denk ik?) Heb je 500 MB, onbeperkt sms-en en 100 belminuten voor. Daar betaal je in nederland al snel meer dan 20 euro voor. Ik ben overigens heel auckland doorgelopen om gratiesch wifi te hebben want ALLE hostels zijn zo sneu dat je er voor moet betalen. Ik zit nu overigens in NOMADS voor een nachtje - zoveel beter dan BASE dat ik wel kan janken van frustratie dat ik niet mijn eerste twee nachten hier heb geslapen want dan zou Auckland al een zoveel betere impressie hebben achtergelaten dan nu. Hoewel, als je nu een backpacker vraagt wat ze van Auckland vinden dan is het antwoord altijd ' meh '. "Well, that is the point, no one wants to wait for you in Auckland."
Maar ik heb onwijs veel zin in de glowworm caves (google het even voor jaloersmakende beelden) en ik denk dat ik de nerd/geek/whatever in me los laat in hobbiton want JONGENS HET IS HOBBITON. Verder heb ik niet echt een plan wat ik precies ga doen (want rekeninghouden met geld moet helaas ook nog) maar ik ga ook naar de glacier wat ik onwijs tof vind! En minder dan een maand jongens, dan ben ik volwassen. (Maar dat mag eventueel tussen haakjes geplaatst worden, if you wish.)
If you don't mind, ik ga een $1 pizza slice halen.
Lebber,

5 opmerkingen:

 1. Het klinkt zo verschrikkelijk tof, en die glowworm caves zien er op google al gaaf uit (laat staan in het echt). IK WIL FOTO'S. :))))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. P.S. Ik hoop dat je daar in de rimboe ook de nieuwe aflevering van Game of Thrones kan kijken *wenkbrauwwiebel*

   Verwijderen
 2. haha you're spot on about the english stereotype! plus i can't believe you're going to hobbiton...enjoy:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit klinkt zo ónwijs tof. Je inspireert me om ook ooit zoiets te gaan doen (alleen het geld is nog een klein probleem). En die glow worm caves, oh my god! Gé-wel-dig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. The good life!! Oh die glowwormdingen klinkt inderdaad heel vet. En Engelsen met hun drinkproblemen... haha, typisch!

  BeantwoordenVerwijderen

Designed by Lei Lubigan